I maj sker det flera internationella arrangemang kring skolmåltider och vårt svenska skolmåltidssystem är en förebild.

Generation Climate

Först ut den 3-4 maj är universiteten i Lund och Köpenhamn som bjuder in till en praktisk kurs för ökat lärande tillsammans med elever och lärare om måltidssystemets omställning. Kursen heter Generation Climate och den ger deltagarna möjlighet att under två dagar djupdyka i vilken roll undervisning har för ett hållbart matsystem. Kursen består av både teoretiska och praktiska moment tillsammans med lärare och elever. De praktiska momenten bygger på projekt som lärare och elever har arbetat med kring mat, vetenskap och digitalisering inom projektet SESAM 21. Kursen ges i Köpenhamn, ej digitalt, och ger 2.5 ECTS.

Läs mer om innehållet i kursen “Generation Climate” och pedagogiken som den bygger på:

SESAM21 – University of Copenhagen (ku.dk)

GenClimateTrainingAnnounce.pdf (ku.dk)

Dags igen för World Food Summit

Den 5-6 maj är det återigen dags för World Food Summit och även denna gång sker det spännande sidoevent. Under rubriken Healthy & Climate Friendly School Food – coming to a place near you? delar flera nordiska aktörer med sig av pågående projekt och initiativ. Här finns hela programmet: Healthy & Climate Friendly School Foods – Coming to a place near you? – World Food Summit (wfs.dk)

En vecka fylld med skolmåltider

Save the date! Den 10-13 maj kommer School Meal Coalition att arrangera ett antal olika digitala webinarier och evenemang med fokus på skolmåltider. Håll utkik på Måltidsbloggen för mer information!