Just nu är frågorna som når oss angående projektet Ett nytt recept för skolmåltider många. Därför bjuder vi in till ett enklare infomöte med tillhörande frågestund kring möjligheten för kommuner att ansöka om att bli projektpart och utvecklingsmiljö inom ramen för projektet.

Ett nytt recept för skolmåltider är ett nationellt projekt med bäring på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet och de globala hållbarhetsmålen.

Informationsmöte och frågestund

Datum: Onsdag 2:a december

Tid:  kl. 12-12.45 (Det går självklart bra att äta sin lunch under tiden!)

Plats: Anslut via Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/87093197234?pwd=cFFmS2xYazY0NytkRzBjZ0lIbXYvZz09

Vi berättar kort om bakgrunden till projektet, erbjudandet och lägger mycket tid på att besvara frågor!

———————————

Info om erbjudandet (som också går att läsa i ett tidigare blogginlägg):

Nu går vi in i nästa fas i projektet Ett nytt recept för skolmåltider, där Livsmedelsverket och Vinnova tillsammans med flera andra myndigheter och organisationer arbetar för ett skolmåltidssystem som är långsiktigt hållbart – för hälsa, miljö och ekonomi.

Fyra kommuner ges möjlighet att öppna upp sin verksamhet för att bli utvecklingsmiljöer för hållbara skolmåltider. Det kan handla om allt från lokalt näringsliv, livsmedelsproduktion och upphandling till elevers måltidsmiljö och lärande om hållbar utveckling med mat som tema. De kommuner som medverkar får stöd i både process- och innovationsledning och har en regelbunden dialog med nationella myndigheter.

Hela erbjudandet och ansökningshandlingar finns på Livsmedelsverkets webbplats: Ett nytt recept för skolmåltider – hur blir hela matsystemet hållbart 

Erbjudandet – Vill din kommun vara med och utforma ett hållbart skolmåltidssystem? Klicka här: Erbjudande: Vill din kommun vara med och utforma ett hållbart skomåltidssystem?  

Ansökningsformulär för kommuner som vill bli projektpart: Klicka här: Ansökningsformulär för kommuner som vill bli projektpart

Sista ansökningsdag är 26/1 2021.