Dagen D är här eller rättare sagt dagen matsvinn! Idag öppnar enkäten där måltidsverksamheterna kan rapportera in sina matsvinnssiffror. Tillsammans har ni nu möjlighet att rita kartan över det offentliga måltidssvinnet. Det ska bli så spännande!

En kontaktperson per kommun får idag ett mejl med information om själva kartläggningen. Två mejl till kommer att dyka upp som innehåller användarnamn och lösenord till Imyr – verktyget där enkäten fylls i.

Enkäten frågar efter siffror på matsvinn som ni tidigare mätt ute i verksamheterna. Det går bra att svara även om man bara mätt en viss typ av matsvinn. Och än det är inte försent! Vill ni få till en mätning nu har ni några veckor på er! Läs mer om kartläggningen i tidigare blogginlägg och på Livsmedelsverkets webbplats.

Enkäten kommer att vara öppen under tre veckor. Sista svarsdatum är 4 oktober. Har ni frågor och funderingar är ni välkomna att kontakta karin.fritz@slv.se