Med bara fyra (!) dagar kvar till Måltidsdagarna 2018 kan vi knappt vänta längre! Idag är det fredagsfinal för vår uppladdningsvecka med våra fantastiska utställare. Vi är helt överrumplade av deras talangfulla och informativa filmer. Proffs!! Missa inte ytterligare tre goda exempel och deras filmklipp!

Vi hoppas att filmerna ska ge en liten inblick i vad som har gjorts så att ni kan förbereda er med massor av frågor och funderingar till utställarna på branschmässan på tisdag! Men också att du som inte kan vara på plats får möjlighet att lära känna utställarna.

Branschriktlinjer för specialkost

Vem ska ha specialkost och hur ska den serveras? Heta frågor som vi är många som brottas med. Kerstin Berg och Gunilla Martinsson i Kost & Närings fokusgrupp förskola/skola har tagit ett fast grepp i frågan och vill gärna prata med dig om hur en sådan branschriktlinje skulle kunna utformas.

Kompetensförsörjning till offentliga kök

Bristen på utbildade kockar märks redan nu men kommer bli än tydligare om några år. Denna utmaning tyckte vi var värd en egen hörna på branschmässan och har därför samlat flera skickliga aktörer på området som du kan ta hjälp av eller knycka idéer av!

I Västra Götaland har man tagit sig an utmaningen att få in kompetens till de offentliga köken på allvar. Maria Helmersson vid MåltidSverige och RISE berättar om alla de möjligheter och vägar som finns tillsammans med Validering Väst, Skolmatsakademin och UHR (se film nedan). Missa inte det intressanta arbetet med Future Kitchen där nyanlända får jobb, köken får kompetens och det lagas grymt god mat. Win-win-win!!

 

Lyft personalen till rätt nivå

Utbildningsrådet för hotell och restauranger presenterar valideringsmodellen för kockar i privata- och offentliga kök och ger exempel genom samarbete med Västra Götalands Regionen och ett flertal offentliga kök. Hör Anna Ålund från UHR berätta mer.

 

Kolla in alla andra fantastiska filmer från våra utställare här:

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #1

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #2

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #3

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #4