Vill du lära mer om klimatsmart mat i offentliga kök? Västra götalandsregionen har skapat en kort, praktisk webbutbildning för personer som arbetar med planering, inköp, tillagning eller servering av mat i offentlig sektor. Den är öppen för vem som helst oavsett vilken region eller kommun du arbetar i. Helt kostnadsfritt!! Riktigt bra.

Syftet med webbutbildningen är att öka kunskapen om matens klimatpåverkan och hur vi steg för steg kan minska matens klimatpåverkan utan att göra avkall på kvaliteten. Utbildningen ger praktiska tips och stöd för ett fortsatt klimatsmart arbete på er arbetsplats. Du får också med dig argument och förslag på bra svar på frågor från matgäster och andra intressenter.

Webbutbildningen är kostnadsfri och tillgänglig för alla. Den tar cirka 45–60 minuter att göra och kan göras enskilt eller tillsammans i grupp. Du kan när som helst pausa utbildningen och sedan fortsätta där du slutade. Du når utbildningen från en dator, surfplatta eller mobil. Använd gärna utbildningen som en del i utvecklingsarbetet på din arbetsplats och diskutera idéer, resultat och förslag efteråt. För dig som chef eller arbetsledare finns också en manual för hur ni kan få ut så mycket som möjligt av utbildningen.

Webbutbildningen utvecklades i samarbete mellan Koncernkontorets miljö- och livsmedelsexperter, forskningsinstitutet RISE och representanter från Västra Götalandsregionens måltidsverksamheter. Utbildningen finansieras av Västra Götalandsregionens miljönämnd och av medel från klimatväxlingsprogrammet.

På länken nedan hittar du utbildningen – bara ett klick bort!

https://vgregion.pingpong.se/public/courseId/5541/lang-sv/publicPage.do

Stort tack för detta VGR och RISE!