Idag inleds Innovationsveckan, som lyfter innovationsarbete i offentlig sektor. I samband med det bjuder Livsmedelsverket och Vinnova in till ett webbinarium om projektet Ett nytt recept för skolmåltider. Ta chansen att få en inblick i ett pågående arbete där myndigheter och kommuner jobbar tillsammans med en gemensam mission: att skapa ett hållbart skolmåltidssystem!

Livsmedelssystemet måste bli mer hållbart – för planetens, människornas och välståndets skull. Utmaningarna är både komplexa och globala, men kräver också innovation på gräsrotsnivå.

I Ett nytt recept för skolmåltider testar åtta myndigheter och fyra kommuner hur offentlig sektor – med skolmåltiderna som verktyg – kan bli en murbräcka för att ställa om hela livsmedelssystemet.

Munkedal, Hofors, Karlstad och Vallentuna experimenterar med lösningar för att skapa ett system där alla elever i Sverige äter hållbar och hälsosam mat. Det handlar om att förändra vanor, lokalt näringsliv, upphandling, kompetensutveckling, stadsutveckling, med mera.

Håll utkik här på Måltidsbloggen framöver för mer information om vad som händer i projektet!

Läs mer och anmäl dig på Innovationsveckans webbplats
Ett nytt recept för skolmåltider (Livsmedelsverkets webbplats)

#ettnyttrecept