Hur ska man hantera den, för många, komplexa frågan om kött och vilket kött (och hur mycket) man ska servera i de offentliga köken? Var redo framför skärmarna den 9 juni kl. 13.30 då detta och mycket mer avhandlas. Livsmedelsverkets och kompetenscentrums Ulrika Backlund medverkar i webbinariet.

Du har väl inte missat Mattankens webbinarium för dig som arbetar med offentliga måltider? En viktig mötesplats där vi kan träffas och ta del av kunskap utan kostnad – och utan att ens resa oss från skrivbordet. Mattankens webbplats ger också många goda exempel som inspirerar och kontaktuppgifter till olika projekt för nätverkande.

Webbinarium 9 juni om kött i offentliga kök

Mattankens webbinarium den 9 juni handlar om kött i offentliga kök. Vi får möta representanter från Jordbruksverket, Upphandlingsmyndigheten och från oss på Livsmedelsverket som kommer att prata bland annat om:

  • Köttkonsumtionens miljö- och klimatpåverkan
  • Aktuell statistik över köttkonsumtionen i Sverige
  • De nyligen uppdaterade upphandlingskriterierna för kött
  • Hälsoaspekten av köttkonsumtion ur barn- och äldreperspektiv
  • Livsmedelsverkets råd kring kött, för hälsan och miljön

Ulrika Backlund från kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg samt avdelningen för hållbara måltider på Livsmedelsverket kommer att medverka.
Eva Sundberg och Pernilla Fischerström från Mattanken håller i spakarna.

Samla ihop kollegorna och titta tillsammans! Läs mer och anmäl dig på Mattankens webbplats.
Är du redan upptagen den 9 juni? Webbinariet går att titta på i efterhand på MATtankens webbsida!

Mer på ämnet

  • Tidigare webbinarium från MATtanken (hela 13 st), om allt från himmel och jord som berör offentliga måltider, hittar du här: MATtankens webbinarier.