De senaste veckorna har vi fått in ett par undrande frågor på mail från personer, organisationer och regioner gällande Livsmedelsverkets nya riktlinjer för sjukhusmåltiderna. Många är nyfikna på att höra hur det går och när de nya riktlinjerna kommer att publiceras.

Vi förstår att ni är nyfikna och är glada över att många vill ha de dem så snart som möjligt. Vi har dock tagit beslutet att skjuta upp lanseringen av Livsmedelsverkets nationella riktlinjer för måltider på sjukhus – till i höst.

Regioner, sjukvårdsförvaltningar och organisationer befinner sig just nu mitt uppe i en kris. Just på grund av den rådande coronakrisen ser vi inte att vi kan lansera sjukhusriktlinjerna som planerat före sommaren. Vår reviderade plan är istället att ge ut dem i början av oktober – men det beror såklart på läget i Sverige och omvärlden.

Vi hoppas på att alla ni som berörs har förståelse för att planerna skjuts på framtiden och att ni är peppade på att dra igång en implementering av de nya riktlinjerna för måltider på sjukhus senare i år istället!