Det är vi! Men de är inte riktigt färdigbearbetade än. Här kommer en kort uppdatering av arbetet.

Vad händer just nu?

Joakim Grausne, utvärderare Livsmedelsverket, skriver för fullt på rapporten

Vi är nu inne i en process där siffrorna för matsvinnet i kommunerna sammanställs och rapporten håller på att skrivas. Rapporten kommer att publiceras i december. Regionernas matsvinn kommer vi sammanställa och publicera på vår webbplats.

Tack för ert engagemang!

Ett stort TACK till alla som medverkat till att rita kartan över matsvinnet inom offentliga måltider! Vi har fått in svar från över 200 av landets kommuner! Dessutom har ca hälften av landets regioner skickat in sina matsvinnssiffror från höstens mätningar. Ni som jobbar med offentliga måltider har kommit långt i ert arbete för minskat matsvinn jämfört med många andra delar av livsmedelsbranschen. Det ska ni verkligen vara stola över!

Bordsryttare och affischer på “svinniska”

Vill också passa på att berätta att det nu även finns bordsryttare och flera affischer med svinniska-ord ni gärna får använda er av i era verksamheter. Läs mer om svinniska och om hur ni kan använda detta material här https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/miljo/prata-svinniska—oppet-for-andra-aktorer/