Här kommer ett måndagstips på ett matnyttigt nyhetsbrev att prenumerera på: Matlänet Västra Götaland – ett nyhetsbrev från Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Och ja – det är intressant att läsa även om man bor norr om Laxå eller söder om Mölndal, vi lovar!

Länsstyrelsen i Västra Götaland ger en gång i månaden ut ett nyhetsbrev som de döpt till Matlänet Västra Götaland. Gänget bakom nyhetsbrevet lyfter både regionala och nationella händelser och exempel, tipsar om pågående projekt och föreläsningar för hela livsmedelskedjan; från primärproduktion hela vägen ut till de offentliga och privata köken. Nyhetsbrevet är alltid lika matnyttigt och intressant att öppna när det dimper ned i inkorgen.

En hel radda intressanta artiklar och notiser hittas i mars månads nyhetsbrev.

Matlänet i mars
I mars månads nyhetsbrev (som vi hittar i webbversion här) kan vi bland annat läsa om hur ett nytt EU-projekt syftar till att ta fram fler produkter av baljväxter till snabbmatssegmentet, få tips om var vi kan hitta klimatvänliga recept för offentlig måltid, bli guidad till var vi hittar vårt närmaste kosläpp och vi kan även läsa mer om Livsmedelsverkets nya matsvinns-kampanj. Dessutom finns en intervju med Johanna Bothén, förskolelärare och kostpedagog i Munkedals kommun som driver projektet “Grönsaksforskarna”. Fullt med intressanta ämnen helt enkelt!

Blir man sugen på att prenumerera på nyhetsbrevet Matlänet Västra Götaland så kan man göra det här: Prenumerera.

Finns det fler Matlän därute?
Skulle inte ni vilja ha ert egna matlän-nyhetsbrev fullt med regionala och lokala exempel? Uppmana era egna regioner att ta fram liknande nyhetsbrev. Vi vet ju att det finns fler län därute som även de kan klassa sig som “matlän”!