För den som missade MAT-tankens webbinarie Minska matsvinnet – börja här! Kunskap och konkreta verktyg för offentliga kök finns nu möjlighet att se den inspelade versionen. På så sätt kan du se det igen eller varför inte anordna en matsvinn-kickoff som start för ditt eget matsvinnsarbete?

Först ut på temat matsvinn

Under våren sänder MAT-tanken flera webbinarier, varav två på temat matsvinn. Det första sändes den 28 februari och det kan du se här: http://mattanken.se/mattanken/laravandra/webbinarier/minskamatsvinnetborjahar.4.2cae75f91693c3cf653c14a0.htmlpå

Från Livsmedelsverket medverkade Karin Fritz och Ingela Dahlin som berättade lite bakgrund om matsvinn och vad som görs för att minska matsvinnet globalt och lokalt. De presenterade även Livsmedelsverkets nationella mätmetod för matsvinnsmätning i offentliga kök, vad den syftar till och arbetet framåt. En rad goda exempel från matsvinnshjältar ute i landet fick vi också ta del av och precis som i tidigare webbinarier avrundades webbinariet med diskussion och frågor från åhörarna.

Anmäl dig till nästa webbinarie redan nu

Den 18 mars sänder MAT-tanken det andra webbinariet på temat matsvinn Matsvinnsmyter och matglädje! – hur kan matrester bli en resurs? Då ska vi ta hål på myter och reda ut vad lagen faktiskt säger om vad vi får göra med maten som blir över. Dessutom får vi några kocktips på vad man kan göra för att ta tillvara på maten och minska matsvinnet. Glöm inte att anmäla dig: https://events-emea1.adobeconnect.com/content/connect/c1/2647759944/en/events/event/shared/default_template/event_registration.html?connect-session=em1breezars3u2csgz7freyy&sco-id=3452730247&_charset_=utf-8

Läs mer:

På Livsmedelsverkets webbplats hittar du mer information om matsvinn. Läs mer om nationellt kompetenscentrums arbete med matsvinn och den nationella matsvinnsmetoden: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/matsvinnmatning-i-storkok

Läs mer om Livsmedelsverkets övergripande arbete med matsvinn på nationell nivå. Där hittar du även handlingsplanen för minskat matsvinn Fler gör mer :https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/miljo/ta-hand-om-maten-minska-svinnet