Ta chansen att utveckla ert arbete med specialkoster! Skolmatsakademin arrangerar imorgon ett webbinarium om specialkost för alla som arbetar i skolkök. Kostnadsfritt och öppet för alla!

Utbildningen ges via webben – det går alltså att vara med oavsett var i landet du befinner dig. Samla gärna kollegorna och sätt er tillsammans framför en dator!

Imorgon torsdag 31/1 kl 13.30-14.30 sänds det “live” och då finns möjlighet att ställa frågor. Därefter går det också att ta del av en inspelad version av föreläsningarna.

Innehåll och målgrupp

Innehållet vänder sig till dig som arbetar i skolkök och kräver inga förkunskaper. Webbinariet ger en grund till ämnet födoämnesöverkänslighet och specialkoster i skolrestauranger. Den kommer bland annat handla om allergier, korsreaktioner, rutiner för säker hantering och specialkostintyg.

Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Läs mer och anmäl dig eller titta i efterhand

På länken nedanför kan ni läsa mer, anmäla er om ni vill vara med “live” och ta del av en inspelad version i efterhand.

http://mattanken.se/mattanken/laravandra/webbinarier.4.6a35fa601611de908b0b987d.html

Webbinariet genomförs i samarbete mellan Mattanken, Måltid Sverige och Skolmatsakademin i Västra Götaland.

Vilka har rätt till specialkost?

Läs mer om specialkoster och vilka skyldigheter skolan har att tillhandahålla anpassade måltider till elever i skolan i ett tidigare blogginlägg: http://maltidsbloggen.se/2019/01/specialkoster-i-forskola-och-skola/