I Hudiksvall har man sedan 2015 drivit ett projekt för att förbättra måltiderna för kommunens äldre befolkning. Här kan du höra dietist Barbro Karelius berätta hur man ökat aptiten, ökat välmåendet och minskat svinnet – utan extra kostnader!

På två och en halv minut berättar Barbro Karelius om enkla men smarta förändringar man gjort på flera boenden i Hudiksvalls kommun och de vinster man sett hos de äldre och i verksamheten.

För att de boende ska ges bästa tänkbara förutsättningar till att bibehålla eller öka vikten, öka energi och näringsintaget, serverar man flera små rätter spritt över dygnet. De kan röra sig om förfrukost, nattmål, aptitretare, desserter men även huvudmål som frukost, lunch och middag.

Ett underbart kvitto på att det går att minska undernäring och öka välbefinnande med hjälp av en mer aptitretande meny och måltidsordning inom äldreomsorgen.

Vill du veta mer? Läs mer på Hudiksvalls kommuns webbplats eller kontakta Barbro Karelius!