Vilka måltidsdagar vi fick! Tack vare proffsiga föreläsare, pratglada utställare och en hejdundrande publik lyfte vi taket på konferenslokalerna!

Vi är så tacksamma till er alla som ställde upp med tid och engagemang för att göra dagarna så bra! Vi blev nästan 500 deltagare, på scenen hade vi 25 olika föreläsare och på branschmässan fanns drygt 20 utställare som alla delade med sig av kunskap och inspiration inom en rad olika områden.

På Twitter finns en kort film som fångar några stämningsbilder från branschmässans alla utställare: https://twitter.com/Maltiden/status/1064808859720663040/video/1

Höjdpunkter

Publiken fick dela med sig av sina höjdpunkter och i topp hamnade avslutningstalaren Fredrik Carlssons föreläsning om nudging – eller vänliga knuffar i restaurangen. Här fick vi en inblick i allt det som påverkar våra val i restaurangen – förutom vår kunskap och vårt sunda förnuft! Även passet om krisberedskap och Line Gordons föreläsning om mat för en hållbar planet fick många av publikens röster och likaså den om myter om mat och hälsa. Faktiskt kan vi i stort sett hitta alla programpunkter som någons höjdpunkt!

Och pausjympan, vilken grej! Vi fick hela konferenslokalen att gunga!

Presentationer och svar på frågor

Föreläsarnas bilder hittar du på Livsmedelsverkets webbplats: https://www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa–miljo/maltider-i-vard-skola-och-omsorg/nationellt-kompetenscentrum/dokumentation

Via sin mobiltelefon kunde deltagarna ställa frågor till föreläsarna, men med en sådan vetgirig publik hann vi inte igenom alla frågor som kom in! Vi kommer sammanfatta frågorna och besvara alla vi kan här på Måltidsbloggen så snart vi kan.

Ta plats!

Annica Sohlströms inledningstal satte en stämning och en förväntan på dagarna:

Ta plats, var obekväma och lyft mat och måltidens betydelse i alla sammanhang. Utöka självsvåldigt ert mandat, lägg i er i, ifrågasätt och utmana, prata med beslutsfattare.

Ni är oerhört viktiga förändringsagenter för en hållbar värld. Reagera och agera. Inte minst ta hjälp och stöd av varandra. Det är det folkrörelser har gjort i alla tider och på så sätt skapat förändring.

Vi är så glada för alla positiva mejl och meddelanden vi får från er. Det verkar som om väldigt många fick ut väldigt mycket av Måltidsdagarna 2018. Det fick vi med! Nu tar vi med oss all denna energi och inspiration i planeringen för 2019.

Med siktet inställt på en lite bättre värld – med hjälp av riktigt bra offentliga måltider.