I dag är det 5 dagar kvar till Måltidsdagarna 2018! Men vi bjuder redan denna vecka på en försmak av innehållet! Här kommer dagens härliga superhjältar som presenterar nya idéer och lösningar i en kort hemmagjord mobilfilm. Vi hoppas att filmerna ska ge en liten inblick i vad som har gjorts så att ni kan förbereda er med massor av frågor och funderingar till utställarna på branschmässan på tisdag! Men också att du som inte kan vara på plats får möjlighet att lära känna utställarna.

Det “nya grundkostsystemet” på Ersta

På Ersta Diakoni passade man på att tänka nytt när Livsmedelsverkets nya råd kring äldreomsorgens måltider kom. I samverkan med måltidsleverantören har man uppfunnit ett helt nytt sätt att arbeta för att säkerställa rätt energi och näring till de äldre men också ge valfrihet och utrymme för individanpassning. Missa inte att prata med Martin Andersson och Janina Blomberg om deras koncept “The Meal Watch”!

 

Häng med på ett kryddat äventyr och smaka på hela världen

Kan mat och måltider användas som verktyg för att underlätta integrationen av nyanlända? Helt klart kan de det! Lär mer om detta lustfyllda sätt att prata mat, smak och geografi med barn i skolan. Hållbarhet och integration kommer på köpet! Ta ett snack med Linda Wiklund från Malmö stad och Martina Jönsson och testa brädspelet på tisdag!

 

Se även våra andra utställare i tidigare blogginlägg:

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #1

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #2

Lär känna utställarna på Måltidsdagarna 2018 #3

 

 

Och ännu mer kommer!