På Måltidsdagarna samlas vi i den offentliga måltidsbranschen för att diskutera måltider som ett konkret verktyg i arbetet för en hållbar värld – socialt, ekonomiskt och miljömässigt. Måltider som ger trygghet och omsorg, även om krisen slår till. Temat för Måltidsdagarna 2018 är – Mat och måltider som gör skillnad! Säkra din plats redan idag!

Du hittar länk till en anmälningssida, mer information om innehållet och praktiska detaljer här:

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/kurser-och-seminarier/maltidsdagar-2018

På programmet

  • Offentliga måltider 2018 – var står vi och vart är vi på väg? Resultat från Livsmedelsverkets kartläggning av måltidsverksamheter i förskola, skola och äldreomsorg.
  • Måltider för ett hållbart jordklot. Vilka förändringar är nödvändiga för att möta klimat- och miljöutmaningar?  Vad innebär det mer konkret i inköp och grytor och hur ska man prioritera?
  • Hur äter ungdomar i Sverige idag? Finns skillnader mellan olika grupper och vilken betydelse har egentligen skolmåltiden?
  • Måltider som bidrar till regional utveckling. Vi tittar på hur de offentliga måltiderna kommer in i en regional livsmedelsstrategi.
  • Hur sänker vi trösklarna till och från köket? Fler fördjupande exempel på samverkan och utveckling av måltider i förskola och skola samt inom äldreomsorgen.
  • Måltider även när det krisar. De offentliga måltiderna utgör en viktig pusselbit i beredskapsarbetet. Vi ger exempel från kommuner där man kommit igång med förberedelserna.
  • Vänliga knuffar i restaurangen. Nudging är ett sätt att uppmuntra konsumenter att göra bra val. Hur skulle det se ut och fungera i praktiken i offentliga måltidsmiljöer?

 

Vill ni presentera ert arbete på branschmässan?

Nya lösningar på dagens och morgondagens utmaningar

Utställarmässan inleder måltidsdagarna den 20/11 kl 9.00-11.30. Det kommer även finnas möjlighet att besöka utställarna vid fikapausen på eftermiddagen. Vi har fortfarande platser kvar för intresserade kommuner, landsting eller regioner som vill vara utställare på branschmässan!

Mejla intresse och en kort beskrivning av ert projekt/arbete senast den 1 oktober till karin.fritz@slv.se

Hoppas att vi ses i Stockholm den 20-21 november!