På måltidsdagarna 2017 tackades Eva Sundberg av med blommor och tacktal från kollegor på Livsmedelsverket och måltidsprofiler ute i landet. Av de närmsta kollegorna fick Eva se vad hon lämnar efter sig i form av en verktygslåda. Vi har nämligen under de 6 åren med Eva plockat upp det bästa av henne och sparat det i en väska som vi kommer ha stor nytta av framöver. Många har redan börjat fråga efter den, men än så länge finns den tyvärr inte för försäljning… Men vi delar såklart gärna med oss av innehållet på detta sätt!

 

Evas verktygslåda:

 

  • Ett par (jättestora) glasögon. De ger världen en ljus och optimistisk framtoning och ett brett helhetsperspektiv på vad du än tittar på. De innehåller även ett filter som genomskådar illa utformade system och rutiner som motverkar det de är till för. (finns i olika styrkor och även som linser)
  • Ett paraply. Skyddar oss från våra tre ettrigaste fiender här i livet – Jante, Luther och Ågren. Befriar dig därför från alla tankar som ”jag kan inte”, ”det går inte” ”så kan man inte göra” och ger därför fritt spelrum för modet och viljan i dig.
  • En spade. Med den kan du alltid gräva precis där du står. Här och nu kan du starta nästa stora projekt!
  • Dunderhonung. Vanlig svensk honung, spetsad med nån västgötsk (sannolikt olaglig) ört som ger en jädra energi och styrka. Men dessutom blir man snäll, för precis som Bamse måste den som är stor och stark också vara snäll.
  • Ljuslykta som sprider mänsklighet och värme i alla situationer.

 

Med denna väska känner vi oss väl rustade för fortsatta utmaningar! Tack Eva för många spännande och roliga år tillsammans med dig. Vi ser fram emot fortsatt samverkan i den offentliga måltidsvärlden!