…då det är dags att pröva sina vingar!

Ni kanske känner igen den känslan? De är en känsla som smyger sig på de flesta av oss med jämna mellanrum. Man känner helt enkelt när det är dags för nya utmaningar, nya uppdrag och när nya frågor lockar.

För några veckor sedan blev det klart att Eva Sundberg behöver gå och göra nytta på andra ställen än på Livsmedelsverket. Det innebär att hon lämnar Livsmedelsverket och kompetenscentrumet för att ta sig an ett nytt spännande uppdrag på Jordbruksverket. Det är naturligtvis tråkigt för oss som förlorar en modig, klok och energisk kollega. Men samtidigt hyser vi stora förhoppningar till fortsatt samarbete kring måltidsfrågorna! Eva kommer nämligen ansvara för ett nystartat projekt inom Landsbygdsnätverket som heter MATtanken som syftar till att länka samman och skapa en plattform för alla aktörer i kedjan kring de offentliga måltiderna, från primärproducenter och ända ut till matgästen och alla aktörer där emellan. Vi kommer berätta mer om MATtanken i bloggen framöver.

Vi fortsätter i samma anda och har djärva planer inför 2018 och 2019! På agendan finns data och indikatorer kring offentliga måltider, förnyelsearbete inom äldreomsorgsmåltiderna samt ökad samverkan med andra yrkesgrupper och myndigheter kring måltidsfrågorna. Agenda 2030 och Livmedelsstrategin både stärker och utmanar såväl myndigheter som måltidsverksamheter runt om i landet. Vi är gärna med och stödjer er i den utvecklingen. Kom ihåg att ni alltid är välkomna att kontakta oss för att tipsa om goda exempel eller ge idéer på hur vi kan utveckla vårt arbete i kompetenscentret.

Men det är klart att när Eva Sundberg tar klivet ur boet finns plats för nya starka krafter. Vi kommer behöva förstärkning i vårt arbete att driva en utveckling av offentliga måltider i Sverige. Håll utkik efter en jobbannons!