Snart är det dags igen!
MAT är en årlig och nationell mötesplats som arrangeras i Växjö varje år. MAT2017 går av stapeln 8-9 september och liksom tidigare år hittar ni oss på kompetenscentrum i vår monter i Växjö konserthus. Kom gärna förbi och säg hej, småprata lite eller ta för er av vårt material. Dessutom så arrangerar vi två olika seminarier under fredagen. Kom gärna och lyssna om ni är nyfikna på hållbar upphandling av mat och måltider eller på de kommande nya råden för äldreomsorgen.

Seminarier om viktiga MATfrågor

Seminarier och föreläsningar är en viktig del av MAT, för att öka kunskapen kring matens betydelse ur flera perspektiv.
Under fredagen den 8 september passar vi på att arrangera två olika seminarier på aktuella ämnen;

  • Upphandling – ett verktyg för offentliga måltider med kvalitet tillsammans tillsammans med Upphandlingsmyndigheten och
  • Från mat till måltider – tjuvkika på Livsmedelsverkets kommande råd för äldreomsorgen. Arrangörerna vill gärna att man föranmäler sig till seminariepassen så att de kan beräkna antal åhörare. Anmälan sker via MAT hemsidan.

 

Fredag 8/9, kl. 11.00 – 12.30
Upphandling – ett verktyg för offentliga måltider med kvalitet
En genomtänkt upphandling är ett bra verktyg för att säkerställa att maten som serveras i offentliga kök håller hög kvalitet ur flera olika aspekter. Upphandling utgör inte bara grunden för vilka livsmedel som används vid tillagning utan bidrar även i förlängningen till hur nöjda dina matgäster blir. En bra upphandling hjälper även till att få koll på kostnader och nå politiska mål. Ibland upplevs upphandlingar som jobbiga och resurskrävande men det behöver inte vara så! Välkommen till ett seminarium där vi reder ut myter och missförstånd kring offentlig upphandling av måltider. Vad får man göra? Vad får man inte göra? Vi visar konkreta verktyg och belyser tankesätt som underlättar arbetet hos både köpare och säljare, och berättar mer om Upphandlingsmyndigheten och Livsmedelsverket stöd.
Seminariearrangörer: Upphandlingsmyndigheten och Livsmedelsverket

Fredag 8/9, kl.14.00 – 15.00
Från mat till måltider – tjuvkika på Livsmedelsverkets kommande råd för äldreomsorgen
Här har du chansen att ta del av det pågående arbetet med att revidera råden för äldreomsorgens måltider, ge input och synpunkter på remissversionen direkt till de som håller i trådarna på Livsmedelsverket. Fokus och debatt om äldreomsorgen behövs. Inte minst därför att en oacceptabelt hög andel av de äldre lider av eller är i riskzonen för undernäring. De uppdaterade råden lanseras runt årsskiftet.
Seminariearrangörer: Livsmedelsverket

Vi ser fram emot att träffa er alla under MAT2017!