Att ta emot praktikanter är en viktig del i att stötta blivande kollegor i den spännande måltidsbranschen! Samtidigt ges man en värdefull möjlighet att ta del av studenternas färska kunskap och smittande entusiasm! Här kommer Elins presentation av sig själv:

 

Hejsan!

Elin Larsson heter jag och studerar vid Uppsala Universitet till Kostvetare. Under de kommande 6 veckorna är jag  praktikant här på Livsmedelsverket och kommer framför allt vara med teamet Mat och Måltider och ta del av förekommande arbetsuppgifter.

Ursprungligen kommer jag från Gällivare men flyttade till Uppsala i och med mina studier. Jag är nu inne på mitt sista år på Kostvetararprogrammet och det börjar bli dags för mig att fundera på vad jag vill arbeta med i framtiden.

Under min utbildning har jag hittills läst kurser i näringslära, kemi, mikrobiologi, livsmedelskunskap, matlagningsteknik, experimentell matlagning samt måltids- och kostplanering. Efter min examen hoppas jag på att få möjlighet att arbeta för en bättre folkhälsa. Exempelvis med kostmedvetenhet bland både unga och gamla där man kan både motivera, inspirera och utbilda människor i området kost och goda matvanor. Jag känner mig öppen för det mesta, allt från att hålla föreläsningar och insperera/utbilda till att vara involverad i olika projekt och sammanställa forskningsresultat. Enligt mig är maten och måltiden en viktig byggsten gällande hälsa, njutning och gemenskap vilket jag hoppas kunna sprida vidare i mitt framtida yrke.

Jag sökte mig till Livsmedelsverket inför min praktik då det alltid har varit en slags målbild för mig. På grund av detta så kontaktade jag det team jag idag sitter med långt innan det var aktuellt med praktiken, då jag inte hade några planer på att låna mina kursare hinna före mig;) Nu när jag sitter här och har 6 veckor framför mig inser jag att det lönade sig att vara lite “på” och tydligt visa mitt intresse för att få vara här på Livsmedelsverket. Min uppfattning är att det är här man kan få möjligheten att arbeta för en bättre folkhälsa på ett inspirerande och motiverande sätt. Jag är en person som tycker om att ha mycket för mig, träffa nya människor och arbeta mot olika mål. På grund av detta tycker jag att det team jag nu har min praktik hos är perfekt för mig! Här arbetar man i konsumenternas intresse med livsmedelsfrågor, offentliga måltider och bra matvanor. Min förhoppning på denna period är att lära mig så mycket som möjligt och få en insyn i vad jag kan tänkas arbeta med efter min utbildning. Sen hoppas jag även att jag kan göra lite nytta medan jag är här!:)

Ha det gott!

// Elin Larsson