Nu är vi tillbaka med nya krafter efter sommarledigheten, mer än redo att ta oss an alla spännande aktiviteter och utmaningar som väntar i höst! Vår egen Måltidsdag är givetvis höjdpunkten – ni har väl bokat in 15 november i kalendern? Men vi har många andra aktiviteter inplanerade innan dess!

Just nu layoutas en ny uppdaterad version av Bra mat i förskolan. Stort tack till alla er som bidrog med värdefulla kommentarer under remissrundan i maj! Om allt går som planerat lanseras de nya råden i mitten av september. I anslutning till lanseringen genomförs fyra seminarier – Lek och lär med maten i förskolan − runt om i landet. Missa inte det!

Nästa vecka presenterar vi resultatet från vårens skolmatsundersökning som Livsmedelsverket genomförde tillsammans med Skolmatens Vänner. Hela 240 av landets 290 kommuner besvarade enkäten.

Vårt fullsatta seminarium i Almedalen följer vi upp genom att fortsätta uppmärksamma måltiderna i äldreomsorgen, bland annat genom föreläsningar och montermedverkan under Äldreriksdagen, Patientsäkerhetsdagarna och Äldreomsorgsdagarna. Dessutom har vi påbörjat en revidering av råden Bra mat i äldreomsorgen. Vi finns också representerade i Socialstyrelsens projektgrupp med ansvar för revideringsprocessen av de så kallade grundkosterna inom vård och omsorg. Såväl revideringen av Bra mat i äldreomsorgen som revideringen av grundkosterna förväntas bli klara under våren 2017.

Årets nätverksdag för nätverket Mat, måltider och intellektuell funktionsnedsättning äger rum den 14 november på Münchenbryggeriet i Stockholm, dagen innan Livsmedelsverkets Måltidsdag. Anmälan till såväl nätverksträffen som Måltidsdagen öppnar den 1 september – håll utkik här.

Därutöver finns vi med i diverse arbets- och referensgrupper kring aktuella frågor, och i mån av tid är vi ute och träffar beslutsfattare och politiker i kommuner och landsting. Kontakta oss gärna med förfrågningar.

Följ gärna vårt arbete under hösten här på Måltidsbloggen. Och såklart @maltiden på Twitter.

Önskar er alla en riktigt rolig och produktiv hösttermin!