En av landets dagstidningar gjorde idag ett intressant aprilskämt kring skolmåltidsverksamheten i Tierp.

Förra hösten stormade det i sociala medier kring kommunens skolmåltider och tyvärr blossade en hel del främlingsfientliga åsikter upp. Bland annat kring satsningarna på en internationell temavecka i skolrestaurangerna. Restaurangchefen Pierre Rivoire tackade ja till tidningens skämtidé för att vända upp och ner på debatten och ge lite andra perspektiv. I artikeln, som alltså är ett aprilskämt, berättar kommunen att de från och med i höst enbart kommer servera ”svensk” mat och bland annat anordna vinterblot där de offrade djuren kan serveras vid skolmåltiden.

– Vi gör mycket bra saker här. Det är lite synd att jag får berätta det genom ett aprilskämt faktiskt. För jag tar mitt jobb på största allvar, säger han i ett förklarande reportage.

Vi tackar för ett riktigt tankeväckande reportage och aprilskämt! Mat är ett hett ämne som kommer fortsätta att både engagera, chockera och roa.

Glad första april och trevlig helg!

snödroppe