Hemvårdsförvaltningen i Halmstads kommun har i samarbete med Kungsbacka kommun tagit fram en kort inspirationsfilm om måltiderna inom äldreomsorgen. Filmen är cirka sju minuter lång och heter Mmm! – Maten, mötet, miljön. En kanonfilm som passar utmärkt som ingång för att samtala om måltiden som helhet!

På Halmstads kommuns webbplats kan man läsa om hur kommunen sedan några år satsat på måltider med extra guldkant:

”Varje månad erbjuds en gemensam guldkantsmåltid, som exempelvis frukostbuffé, after noon tea, kräftskiva eller nobelmiddag. Dessutom ges äldreboenden och hemtjänstgrupper möjlighet att ta egna initiativ till måltidsupplevelser som passar just deras kunder, till exempel gemensamma fikastunder eller utflykter. Även kunder med matdistribution får del av satsningen genom att det flera gånger om året skickas med något litet extra med leveransen som dessert eller småvarmt till frukost”

Satsningen har pågått sedan 2012 och fått mycket positivt gensvar från både kunder, anhöriga och personal.

Ta del av filmen och läs mer om satsningen på Halmstads kommun webbplats. Filmen kan inspirera alla som arbetar med måltider för äldre, både i särskilt och ordinärt boende!