Tillsammans med lärare i Karlskoga kommun, experter i sensorik och Sapere International har vi under det senaste året arbetat med att revidera lärarhandledningen “Mat för alla sinnen”. Det har varit ett mycket spännande arbete där vi vävt samman erfarenheter från både forskning och praktik. Materialet har även uppdaterats utifrån läroplanen Lgr -11 och fått helt nya bilder. Eftersom det tryckta materialet varit slut sedan flera år tillbaka känns det jätteroligt att nu kunna nylansera en uppsnyggad och uppdaterad version.

Det är över 15 år sedan lärarhandledningen i Sapere-metoden gavs ut i Sverige för första gången. Materialet har varit populärt och använts flitigt i både skolor, förskolor och i många andra sammanhang med. Utvärderingar visar att metoden verkligen kan öka elevernas nyfikenhet för mat och måltider och på så vis även bredda deras smakrepertoar på ett lustfyllt sätt.

Jag vill rikta att stort och varmt tack till den grupp som bidragit i revideringsarbetet;
  • Kristina Algotsson, Sapere International
  • Annika Kihl och Lena Nord, Bråtenskolan, Karlskoga kommun
  • Hanna Sepp, Högskolan i Kristianstad
  • Åsa Öström, Restaurang och hotellhögskolan i Grythyttan, Örebro universitet

Materialet finns redan nu att ladda ned på vår webbplats www.livsmedelsverket.se/skolmaterial och från nästa vecka finns det att beställa i tryckt version från vår webbutik!