Så var då Almedalen över för vår del i år, precis som i fjol en lyckad satsning på De offentliga måltidernas dag. 

Det blev ett bra slut på ett ganska omtumlande halvår. Vi drog igång året med buller och bång och förberedde oss på olika sätt för Måltidslyftet som först kom och sedan gick i samband med vårbudgeten, mer att läsa om detta i äldre blogginlägg här 
Glädjande nog har Livsmedelsverkets instruktion under våren kompletterats med en skrivning att vi ska verka för en utveckling av måltider i vård, skola och omsorg, ett tydliggörande av att detta arbete är en del av vårt grunduppdrag på myndigheten.Efter beskedet att det inte blev några extra pengar till satsning på måltiderna inom äldreomsorgen och på förskolorna tog vi nya tag med några av alla de andra bollar som finns i de offentliga måltidernas bollhav – det finns ju HUR många bollar som helst att fånga. 


Vi (framför allt Karin) lade ned mycket tid och själ i början av året på att se till att de sidor på Livsmedelsverkets webbplats som främst berör den offentliga måltidsbranschen håller måttet, länk till våra sidor här
Resultatet av det som vi arbetat med under våren kommer att bli synligt i höst på flera olika sätt:
· Under början av höstterminen presenterar vi ett nytt fräsch Saperematerial
· Vi kommer att på olika sätt ”sälja in” Hej skolmat- materialet till pedagogerna,   bland annat på Skolforum i oktober, det fina materilaet hittar du här
· Moderniserade råd kring förskolans måltider beräknas vara klara runt årsskiftet
· Vi kommer under september månad att tillsammans med Socialstyrelsen          presentera ett förslag på nytt tänk kring grundkoster inom vård och omsorg
· Sist men inte minst kommer vi att genomföra branschdagar i november, mer    info om dessa här

Men innan allt detta drar vi oss nu undan några veckor och laddar inför en spännande höst!

Ha en riktigt skön sommar!