Landstinget i Kalmar briljerade på de offentliga måltidernas dag (30/6 2015) i Almedalen genom att bjuda på läckra mellanmål som numera finns på deras sjukhusmenyer. Smakproven bestod av gubbröra med danskt fullkornsbröd, salt fröknäcke med brie och syrad rödlök, rabarberkompott med kanelgrädde och en smoothie på vattenmelon, jordgubbar och tranbär. Mmmm….


Deras resa från utskälld till utsökt visar att ingenting är omöjligt. Men framgången har inte kommit av en slump utan tvärtom genom en mycket uttänkt strategi och ett tydligt ledarskap. Från utgångsläget trist och ratad satte man målet “Sverige bästa sjukhusmat”. Personalen fick ett val att hänga med på resan eller kliva av och förväntningarna på medarbetarna höjdes. Om du inte kan ta ansvar för ditt jobb – gör nå’t annat!

Det märktes tydligt på hela det energisprudlande Kalmar-gänget att man lyckats. Engagemanget, arbetsglädjen och stoltheten gick inte att ta miste på. Och de små läckra munsbitarna sjöng i gommen! Och pass på, nu satsar de redan mot nästa mål – VÄRLDENS bästa sjukhusmat! Vi hejar ivrigt på, men hoppas också att de får rejält med utmanare här på hemmaplan! 🙂

Läs mer om satsningen på:
www.ltkalmar.se/forskning-och-forbattring/kvalitet-och-forbattringar/forbattringsarbete/sveriges-basta-sjukhusmat