Under det senaste året har det bubblat intensivt i grytorna hos kostpedagogen i Borås stad och Hushållningssällskapet Väst. Målet har varit att göra matlagning enkel och rolig för personer med lindrig till måttlig intellektuell funktionsnedsättning med hjälp av en app.
Appen har tagits fram med ekonomiskt stöd av Allmänna arvsfonden och det har varit flera samarbetspartner som arbetat med att göra den tilltalande och kreativ. Engagemanget har varit stort hos testgrupper och medarbetare och äntligen är appen färdig att presenteras.

Matglad-appen, som både inspirerar, ger kunskap och förenklar laddas ned gratis till telefonen eller surfplattan och snart finns även en möjlighet att ladda hem sidan på webben. Här går det att planera innehållet i måltiderna, förbereda inköp med mera. Receptet följs stegvis med fortlöpande instruktioner för att matlagningen ska gå enkelt. Säkert kan många fler än den tänkta målgruppen få inspiration och hjälp av de läckra bilderna och smarta utförandet.

 – Vi hoppas att vi kan bidra till ökad livskvalitet och matglädje! säger Birgitta Toll och Margareta Frost som varit ytterst ansvariga i projektet.