Juryn för det nyinstiftade priset Sveriges bästa sjukhusmat – till sista steget, har i dag utsett Falu lasarett till vinnare i tävlingen.
Sjukhuset får tre utbildningscheckar à 10 000 kronor till förtjänta personer ur olika personalkategorier, med syfte att ge inspiration för bättre sjukhusmat.

Ur juryns motivering: ”Köket vid Falu lasarett har fått upp farten på sin resa mot målet att laga mer mat från grunden. Ett klokt ledarskap och rekrytering av kockar från krogbranschen har byggt broar mellan storköksvärlden och restaurangvärlden och skapat en modern organisation med starkt fokus på maten, vilket också ger avtryck i smakerna.”

Det har varit en spännande och lärorik resa att få vara med i juryarbetet. Härligt att på plats i köken och på vårdavdelningarna i Ystad, Växjö och Falun ta del av det engagemang som finns på dessa sjukhus för att utveckla de viktiga måltiderna – till sista steget!

Läs pressmeddelande med fullständiga motiveringen till vinsten och bakgrund till tävlingen här