Förra veckan hade vi vårt sista seminarium riktat till beslutsfattare tillsammans med Skolverket, Skolinspektionen, Miljöstyrningsrådet och SKL. Vi passade då på att bjuda in till presslunch där vi ville uppmärksamma pressen på vårt unika samarbete kring skolmatsfrågan.  Som vanligt ville vi äta mat lagat i offentligt kök.  Nära vår seminarielokal fanns muskikskolan Lilla akademien. I det pyttelilla köket hittade vi två måltidsengagerade kostekonomer i färd med att tillaga maten. Vi fick smaka på härlig näringsriktig mat, som även serverades till ca 400 elever och lärare.

Karin och Karina i en välförtjänt paus

I skolrestaurangen såg vi glada barn med fyllda tallrikar och de allra flesta tog från det smakliga salladsbordet.

På väg in i matsalen fanns en ”svinn-tallrik” som symboliserade det som slängt per matgäst (mängden slängd mat delat på antal portioner). Karin och Karina berättade att mängden mat som kastades blev mindre, från dag till dag. Ett enkelt och tydlig sätt att uppmärksamma svinnproblemet.