I måndags hade vi besök här på Livsmedelsverket av Matlandetambassadörer och tjänstemän från Landsbygdsdepartementet och Jordbruksverket.

På förmiddagen informerade vi om vårt projekt och diskuterade hur vi kan kroka arm med dem i arbetet att utveckla måltiderna i vård, skola och omsorg i de olika landskapen. Det blev bra diskussioner och vi var överens om att vi i framtiden med stor sannolikhet kommer att ha glädje och nytta av varandra i vår gemensamma ambition att utveckla måltiderna.

Vi tog sedan med dem till Domarringens skola här i Uppsala och åt skollunch, en god lunch med flera alternativa rätter. Korv Stroganoff (gjord på kycklingkorv), blodpudding med rårörda lingon och keso och en av många uppskattad vegetarisk Stroganoff, till detta en jättefin salladsbuffé. Ett stort tack till Inger och hennes medarbetare i köket på Domarringens skola för god mat och trevligt bemötande.

Tjänstemännen på landsbygdsdepartementet tog till sig idén med att äta skollunch – kanske blir expertrådet för ”Sverige det nya matlandet” bjudna på skollunch nästa gång de är samlade?!

Efter lunch informerade vår generaldirektör Inger Andersson om Livsmedelsverkets arbete i stort och resten av dagen ägnades åt information och diskussion kring Livsmedelsverkets arbete med Regelförenkling, Livsmedelskontroll och Rådgivning för företag.

Läs mer om just ”din” matlandetambassadör på regeringens webbplats.